Avondklokrellen

Het is er de afgelopen dagen veel over gegaan: De avondklokrellen. Nog steeds wel een vraag waarom avondklokkerellen dagen trending was op Twitter, zelfs ik had bij die term bijna zin om in de keuken te gaan staan kokkerellen, maar dat terzijde. Ik deed gisteren mee met een online sessie om mee te denken met de politie over hoe het te voorkomen. Ik zat in de ‘welke kansen zijn onbenut?’-sessie. Er kwamen leuke initiatieven voorbij en ik mocht aftrappen met de pitch en de trend setten om te benoemen dat wij de leukste tafel hadden. De tafels werden met elke pitch leuker en dan zie je toch eigenlijk wat een enorme groepsdieren we zijn en gedrag kopiëren, maar dat terzijde.

 

We waren nog niet koud klaar of mijn hart huilde weer bij de binnenkomende beelden van Plaswijckpark. Er stond een gebouw in de brand. Aangestoken. De aanwezige ME en politie op Zuid spoedde zich met gierende banden over de Erasmusbrug. Zucht.

 

Net op de dijk aan de telefoon ging het er ook over. Dat het waarschijnlijk nooit de intentie was om een heel gebouw af te fikken met het in brand steken van wat troep, maar dat gebeurde wel. Ik hoorde het schaamrood door de telefoon toen er werd opgebiecht door mijn gesprekspartner dat ook hij wel eens fikkie heeft gestookt in zijn jongere jaren en op dat moment viel bij mij het kwartje, iets wat in alle uitzendingen waar het over dit onderwerp over is gegaan niet aan bod is gekomen.

 

Sterker nog, we gingen het hebben over de kleur van de relschoppers, de leeftijden. In opiniestukken werden vragen gesteld over wie dat nou waren en ook daar zag ik het niet naar voren komen. Er was namelijk 1 gemeenschappelijk kenmerk in alle steden onder alle relschoppers: het zijn MANNEN. Ik heb een verdwaalde vrouwelijke demonstrant gezien, maar als we het over de relbeelden hebben dan zie je daar alleen mannen rondrennen. Sterker nog mannen tussen de 11 en 40 (ongeveer) en laat dat nou net de leeftijd zijn dat het testosterongehalte onder mannen het hoogst is. Ik opperde voor een avondklok voor mannen, maar gaandeweg het rondje kreeg mijn idee veel meer vorm.

 

Ik pleit nu dan ook voor een testosteronsneltest en een avondklok voor hoge testosteronwaarden. Je moet geen eigen verklaring bij je hebben als je buiten loopt, maar een bewijs dat je testosteronwaarden laag zijn die dag. Oppakken en pikstraf, no mercy. We kunnen gewoon een app ontwikkelen om dit te meten neem ik aan, vast één die sneller is ontwikkeld dan de vorige. Neem gerust dit idee over om het in de markt te brengen, wij vrouwen delen graag. Google trouwens zelf even hoe je je eigen testosteronwaarden omlaag kan krijgen. Tips genoeg en probeer ook gewoon de fake news sites uit zoals het drinken van bleekmiddel.

 

En als er dan toch ergens rellen plaatsvinden stop dan geen blauwe verf in de waterkannonen (zag ik online als gouden tip), maar felroze gemengd met wat oestrogeen. Niet te veel, anders wordt er massaal geknuffeld en dat mag ook weer niet van Corona. Maar hoe cool zou het zijn, dat als een relschopper een steen oppakt, een oestrogeenspuit krijgt van een stille en dan vervolgens de kleur en structuur van de steen gaat bewonderen, hem meeneemt en op zijn nachtkastje zet naast een wierookstokje.

 

We kunnen een testosteronsverlagingsfonds in het leven roepen, sowieso 3x woordwaarde, voor mannen die graag naar buiten willen, maar het zelfstandig niet voor elkaar krijgen om hun waarden te verlagen. Of die zelfs overwegen om eierstokken als implantaat te nemen. Ik zie nog meer mogelijkheden. Overbevolking, klimaatprobleem, mensen dit gaat verder dan rellen of Corona, we zouden gewoon de wereld kunnen veranderen. Ik ga het vanavond met mijn puber bespreken, nu maar hopen dat hij weer 21.00 uur binnen is, fingers crossed.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0