Challenges

Allereerst de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Het was een rustig oudjaarsavond. Nu lijkt dat alsof dat iets nieuws is, maar dat is al een aantal jaar de status quo. Het is namelijk een heerlijk tv-avondje, maar blijkbaar verwarren mensen alleen heel vaak met eenzaam en dat mag zeker op de laatste dag van het jaar niet. Je kan me alleen niet gelukkiger maken en zeker dit jaar met het vuurwerkverbod. Helaas hebben mensen zich er niet echt aan gehouden, maar het was gelukkig een stuk rustiger dan de afgelopen jaren.

 

De benedenbuurvrouw kwam naar boven en de tv-avond werd bewegend beeld op de achtergrond, dat wordt dus op 1 januari terugkijken.

 

Kind was buiten, daar woont -ie tegenwoordig, maar deze avond vind ik daar dan de minst aantrekkelijke avond voor. Gelukkig kwam hij even voor 12en toch even gezamenlijk met ons het nieuwe jaar inluiden. Ik maakte een drakenvrucht-smoothie en met de felpaarse kleur zag dat er ineens erg feestelijk uit. Boefie was de hele avond erg rustig, ondanks de bommen die af en toe werden afgevuurd in de nabije omgeving, maar toen we ineens gingen staan en elkaar om de hals vlogen gelukkig-nieuwjaar-wensend werd hij gek en wilde ons ook even met een blaf en lik hetzelfde toewensen. De smoothie was nog niet op of kind was alweer buiten, oma beneden, de enige dag in het jaar dat ik laat buiten mag, mam, was het overtuigende argument, maar vond 2 uur toch wel een goed moment om naar huis te komen. T niet getuigde het deuren slaan bij binnenkomst. Goed begin van het nieuwe jaar.

 

 

Gelukkig was bij het ontwaken de boosheid al weer bekoeld en hadden we zowaar een quality-time moment: T, Boef en Netflix, de gouden combi. Boefie is trouwens nog steeds maagd (tenminste als je het ontmaagden van de knuffel niet meetelt). We doen al enkele dagen verwoede pogingen, Lola heeft al alle hoeken van de tuin en ons huis gezien, maar echt raak gemikt hebben ze nog niet. T doet het nog één keer voor en vraagt of we ze anders niet ff moeten helpen. De natuur helpt wel en anders zit het er toch niet in, reageer ik en scheelt dan ook weer met kiezen of ik er nog een hondje bij wil.

 

 

De Vegan Challenge is weer van start gegaan, zelfs in Boulevard werd er even aandacht aan besteed. Mijn 30-dagen yoga challenge is afgerond en heeft geresulteerd in dat ik nog steeds elke ochtend enthousiast dubbelgevouwen zit. Sterker nog, ik betrap me nu ook van poses in de avond en hoewel ik stiekem had gehoopt, dat ik nu na een maand wel in de buurt zou komen van mijn knieën als ik met gestrekte bovenbenen voorover buig (in mijn hoofd ben ik toch een stuk leniger) geef ik de moed niet op. Er is dus tijd voor een nieuwe challenge: vegan.

 

 

Nou ben ik al flexanist (misschien dat ik mezelf daarom leniger inschat….), maar ben ook een waardeloze kokkin. Er prijkt nog steeds een mooi bord in mijn keuken ‘I kiss better then I cook’ en gezien de recensies klopt deze uitspraak nog steeds. Tijd dus voor nieuwe recepten. Ik begon met mijn vertrouwde nasi, altijd een succes, totdat je er achter komt dat er scharreleiwit in de Des stukjes van Quorn zit, kut, veganday 1 mislukt. Tweede gerecht werd Dahl met naanbrood. Ik vond hem geslaagd, T vond het een dappere poging en ging zijn kipstukjes opwarmen. Vanavond was het de beurt aan een nieuwe pastasaus met gegrilde paprika, spinazie, kikkererwten en aubergine. Errug lekker, maar ook deze kan van de to-do-nog-een-keer lijst af wat T betreft. ‘Het ziet er wel uit alsof het uit een restaurant komt, mam.’ probeerde hij nog complimenteus. Ik houd vol en wie weet is het net als yoga straks een vast onderdeel van mijn dagroutine: koken. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

 

 

P.s. Even de Angela de Jong in mezelf losgelaten over de afgelopen tv-dagen:

 

Youp van ’t Hek- goed, maar niet zijn sterkste show
Guido Weijers- vond ik tegenvallen
The mask singer- vermakelijk, maar met een schuin oog meegekregen
RTL exclusief- uitgezet, vond het te flauw
Ronald Groenendijk- vond ik hilarisch (tot mijn eigen verbazing)
En op RTL Boulevard kun je verrassend goed yin yoga-en.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0