We're back

We zijn terug, Corona en ik. Niet dat we zijn weggeweest, maar we zitten weer in een gedeeltelijke lockdown: corona roert zich meer en dan moet ik ook en kruip ik maar weer achter mijn toetsenbord. Deze zin heeft me trouwens bijna mijn hondje gekost. Ik werd wakker met allerlei zinnen in mijn hoofd en toen wist ik het: 'ik ga weer bloggen.' En wat in mijn kop zit... Dus terwijl ik een plens water over mn hoofd gooi, mijn hondenochtenduitlaatbroek aan trek, zoek ik alvast de app op om direct dingen te posten op mijn website. Ik loop op de dijk en typ de titel en de 1e zin, maar Boefie had bedacht dat hij de handgrasmaaier beneden aan de dijk wilde aanvallen en dat was hem nog bijna gelukt, omdat ik zijn riem achteloos vast had en toen ineens niet meer. Gelukkig lette de maaiman op (of was het mijn hysterisch geschreeuw?) en deed hij net op tijd het apparaat uit. Het heeft hem een doosje MERCI opgeleverd en een gelukkig baasje, die meteen haar telefoon heel ver weg stopte.

 

In juni was mijn laatste corona-post en toen gleed ik al langzaam weer in mijn oude modus. Terwijl de afgelopen maanden toch wel blogwaardig waren, we hadden een heerlijke warme zomer, onze Helga van Leur voorspelde dat we voortaan het Franse klimaat zouden hebben. Corona werd voor veel mensen weer zo'n flesje met een schijfje citroen, we staycationede ons af en plukten onze vakantieliefdes gewoon om de hoek. We hebben ineens een minister met een strafblad, omdat hij zijn schoonmoeder knuffelde op zijn bruiloft. WTF. Over een paar jaar lees ik deze zin en denk ik die letters hardop uitgeschreven in mijn hoofd: WHAT THE FUCK! We hebben dus nu gewoon knuffelcriminelen aan ons arsenaal toegevoegd. Ik wacht nog maar even braaf met het opnieuw organiseren van een Freehug-dag, ook al kunnen we die stiekem collectief hard gebruiken.

 

En het virus leert ons, dat we nog steeds niet veel geleerd hebben en dat gedragsverandering toch verdomde moeilijk is als alles weer 'normaal' lijkt. Al is het aangezicht van hangende beklapjes aan de waslijn toch nog steeds wonderlijk. Wij zitten trouwens aan Corona-test 2, ik zeg wij, omdat ik mijn zoon gemaakt heb, maar eigenlijk heeft hij de wattenstaaf-in-brein-peuter-test 2 keer moedig ondergaan.

Bij de tweede keer bleek hij na nieuwe medicatie weer klachten te krijgen, die leken op Corona en omdat de bijsluiter aangaf dat dat kon besteedden we er eerst geen aandacht aan, totdat we een mail van school kregen dat er een kind in zijn klas positief getest was. Toen sloten we ons vrijwillig op en maakten we voor de zekerheid toch maar weer een afspraak.  NEGATIEF.

 

Wat ik in ieder geval van de afgelopen periode geleerd heb, is dat ik ook verticale kwaliteiten heb. Liggend op de bank Netflix kijken wist ik dat ik al kon, maar dat heeft me ook geïnspireerd tot het opzetten van een gaaf online filmfestival* in november binnenkort. Ook het bloggen ging me redelijk af en heb ik zelfs een boek van mijn vriendin helpen uitgeven*. En je wordt ook creatiever in het contact leggen met de buurt online. Toegegeven ik kom daarmee niet in het rijtje noodzakelijke beroepen, maar besef me wel, dat verbeteren waar je goed in bent toch meer voldoening geeft, dan het aanleren van een totaal nieuwe vaardigheid, wat ik me begin van de Corona-periode had voorgenomen.

 

Ik hoef dus van mezelf niet meer uit te blinken in de keuken (al hoopt mijn zoon nog steeds van wel). En zou het met de hernieuwde sluiting van de horeca ook wel handig zijn als ik de weg weet in mijn eigen keuken. Het is al fijn als ik mijn eigen menukaart kan uitbreiden van 3 naar 4 gerechten of misschien wel 5. Ga in ieder geval meedoen met de pannenspaaractie van de supermarkten, misschien dat goede apparatuur ook helpt. Maar ik denk dat ik de redder in mij ga voeden en gewoon ga meedoen met de actie 'red de horeca' en lokaal ga bestellen of gewoon reserveer bij restaurant Benedenbuur. Tot snel, sta save.

 

* Kijk op www.gewelddadigfilmfestival.nl voor meer info over het filmfestival tegen kindermishandeling en voor kinderrechten.

* Het boek heet 'Het podium, de methodiek' en is fantastisch en door een ieder te bestellen op Brave New Books: https://www.bravenewbooks.nl/shop/index.php/catalog/product/view/id/520845/s/het-podium-de-theorie-spotlicht-op-de-rollen-in-je-leven-239709-www-bravenewbooks-nl/