Vliegtuig

En dan ben je ineens weer een paar dagen verder als het ‘oude’ leventje weer om de hoek komt kijken. Dan verdwijnt het bloggen een beetje naar de achtergrond en moet je ff extern herinnerd worden dat je dit ook nog deed. (Tnx Sieb) Wat ook raar is, dat ik de afgelopen 10 dagen meer heb meegemaakt dan de hele periode van thuiszitten en dat ik nu met een mond vol tanden zit en eigenlijk niet weet waar te beginnen.

 

 

Er was er weer één de afgelopen periode, een persconferentie. Net toen ik me neer had gelegd bij het idee, dat die niet meer kwam, dat ik Irma zou moeten nomineren voor troosttv om er achter te komen, dat troosttv juist was gestopt en Rutte gewoon weer langskwam, plaatsnam achter zijn katheder om ons te vertellen, dat we weer op vakantie mogen. Vanwege het verlies van Koningsdag beginnen alle landen wel Oranje. Per dag kan de kleur veranderen, het is net het weer. De komende periode gaan er waarschijnlijk een paar landen op geel. Let wel: Geel is geen groen. Bedankt voor deze toevoeging Mark. Zo is de persconferentie niet alleen te volgen voor doven, maar ook kleurenblinden. Nou moet ik zeggen dat ik van het gebaar GEEL wel eerder op vakantie wil dan het bijna bestraffende GROEN, maar dat terzijde.

 

 

Online barstte het los, maar ook op het terras met mijn nieuwe familieleden werd er over gesproken. Claudia de Breij had een geweldige column en meerdere artiesten overwegen shows in het vliegtuig. Carré heeft er een serieuze concurrent bij, Theater airlines (website is nog vrij, gratis tip). Er verschenen filmpjes om te vertellen hoe geavanceerd de filters zijn in de toestellen, dus terwijl je je koffer met mondkapje voor in de trein hijst en je gedurende je je reis de 1,5 meterdans uitvoert, mag je je mondkapje bij de ingang van het vliegtuig fier aan de wilgen hangen en over je buurman klimmen in het vliegtuig om pal naast hem plaats te nemen.

 

 

Ik hoorde ook, dat het 1e vliegtuig vanuit Qatar naar Griekenland, coronavrije personen had vervoerd, maar bij aankomst bleken er toch 12 besmet te zijn. Vliegtuig mocht in zijn geheel een week in quarantaine en de besmette personen 2 weken. Ik denk dat de vliegtuigmaatschappijen in plaats van bestemmingen doelgroepvluchten moeten gaan aanbieden. Jongeren mogen dan wat verder weg eindigen, bejaarden wat dichterbij en ik wil in de ‘alleenstaande ouders met pubers en kleine honden’-vlucht. Mocht je dan gezamenlijk in quarantaine moeten, is het toch nog een beetje aangenaam. Mijn zoon wil na de uitleg over geen repatriëring, graag naar een tropisch eiland met witte zandstranden en helderblauw water. Ik had ergens goede argumenten waarom dat niet verstandig zou zijn, maar ben ze ff kwijt.

 

 

Nou had ik tijdens de intelligente lockdown toch de hoop dat we de focus op intelligent zouden hebben en dat we collectief zouden gaan nadenken over het nieuwe normaal. Dat de noodwet die met stoom en kokend water ingevoerd moet worden elementen zou bevatten als ‘consuminderen, versterken immuunsysteem, lokaal produceren en recreëren en een nieuwe economie’, maar gaat het vooral over de 1,5 meter samenleving waar je alleen boven uit kan stijgen als je er letterlijk boven uitstijgt. Online en in real life is de corona-gestappo actief om je op afstand te houden, totdat je samen dezelfde bestemming hebt gekozen.

 

 

Ik ben echt niet roomser dan de paus en hoewel ik dat niet meer mag toegeven van mezelf word ik erg gelukkig van reizen. En eerlijk de vliegschaamte is toegenomen de afgelopen jaren, maar er staan nog heel wat landen op mijn bucketlist die echt niet aan te fietsen zijn en waar ik een, naar zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in de nabije toekomst, voet op aarde zal zetten, maar ga nu niet komen met geavanceerde HEPA-filters en valse gezondheidsclaims. Geef gewoon toe, dat ze bij KLM goede lobbyisten hebben rond lopen, dat gezondheid belangrijk is, maar in deze fase economie ook weer mag meedoen. We weten hier heus wel, dat Corona deze kant niet op is komen backpacken.

 

 

Als ik iets geruststellend vond in deze Corona-periode dan is dat wel dat ik me serieus genomen voelde. Dat ik een minister president had die het ook even niet wist en die verbindende woorden sprak als ‘we moeten het samen doen.’ Maar ben nu de kluts een beetje aan het kwijtraken met de elkaar tegensprekende maatregelen. En voordat als ik een Dolle Mina een vliegtuig moet gaan bezetten of demonstratief mijn mondkapje achterstevoren ga dragen in het OV, doe ik nog één keer een verbindende oproep: zullen we het weer samen doen?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0