Blog 50- geen grap

Coronablog nummer 50. Wie had dat gedacht. Dacht ff weekje, misschien maandje bloggen over deze unieke periode in de geschiedenis, zitten we er na blog 50 nog middenin. Nou zijn we al in de afzwakfase, maar de pandemie is nog niet over (is wel weer plek voor je op de IC zag ik online). Ik zag deze kop van de Havenloods op mijn tijdlijn verschijnen ‘Vreewijk krijgt weer de lantaarnpaal die er honderd jaar geleden stond’ en onwillekeurig moet ik aan de mop van het getrouwde echtpaar denken.

 

 

Jan en Gerda zijn 25 jaar getrouwd en om dat te vieren heeft Jan hetzelfde hotel geboekt als op hun trouwdag. Op de dag staat de auto voor en Gerda klapt enthousiast in haar handen ‘Oh Jan, dezelfde auto als 25 jaar geleden.’ Onderweg klapt ze weer enthousiast ‘Oh dezelfde weg als 25 jaar geleden.’ Bij aankomst zwengelt haar enthousiasme aan ‘Oh dezelfde receptie als 25 jaar geleden.’ Ze krijgen dezelfde kamer en Gerda barst bijna uit elkaar terwijl ze klapt ‘Oh dezelfde kamer als 25 jaar geleden.’ Ze kleden zich om en gaan naar het restaurant. ‘Oh hetzelfde restaurant als 25 jaar geleden.’ ‘Oh dezelfde menukaart als 25 jaar geleden.’ Het voorgerecht wordt geserveerd en Gerda buigt zich voorover naar haar Jan en fluistert zwoel in zijn oor ‘Oh Jan, ik ben weer net zo heet als 25 jaar geleden.’ Waarop Jan eindelijk zijn opgekropte frustratie kan uiten met de woorden: ‘Ja trut, je tieten hangen in de soep.’

 

 

Mijn pup is aan het puberen. Waarom ik dat denk? Van de week heeft hij uitgeslapen tot bijna half 11! Hij vreet veel en gaat soms midden op de weg zitten, omdat doorlopen ineens niet meer tot de mogelijkheden behoort. Ook gaat hij steeds enthousiaster op zijn knuffel tekeer en snuffelt hij iets langer aan de dames. Kortom de symptomen zijn er, nu de vraag: hoe lang duurt de pubertijd bij honden? Ik gooi het maar eens in de groep bij de hondenclub. Vandaag moest hij noodgedwongen vroeg uit de veren, want had om 9.30 uur een afspraak om te helpen met telefoonissues van A..

 

 

Dokter, mijn hond gaat altijd als er een bel gaat in de hoek zitten. Dierenarts: tsja, dat doen Boxers he…

 

 

We hadden om 9.30 uur een afspraak voor de Mediamarkt om een telefoon te ruilen en een abonnement en verzekering te cancellen. Was nl aangesmeerd en voorwaarden werden pas thuis duidelijk. Ook begon de telefoon in het Pools tegen hem te praten en bleek dat dit waarschijnlijk een goedkopere partij was die was ingekocht. Er zouden problemen kunnen komen met de update. Nou was het handig geweest om de openingstijden te checken, want de Mediamarkt ging pas om 11 uur open, Coronatijden.

 

 

We fietsen dan maar naar Zuidplein om even langs te gaan bij Vodafone om ons verhaal te vertellen en bij hen een nieuwe telefoon en abonnement te regelen. Uiterst vriendelijk werden we geholpen. We deden nog een bakkie om de tijd te doden en gingen terug naar de Mediamarkt, maar terugbrengen ging zo maar niet. Het doosje was open geweest, telefoon was gekoppeld aan abonnement. En wij kunnen u wel van alles aansmeren, maar het daarna niet meer ongedaan maken, u moet dat bij Vodafone regelen en als u het abonnement heeft opgezegd kunt u terugkomen en nemen we de telefoon terug. Medewerker 1.

 

 

Ik moest ff naar huis voor de hond en zouden dan maar meteen in de middag weer terug gaan om het in orde te maken, maar A. was al zelf gegaan. ‘Kan helemaal niet bij Vodafone?’ zei hij beteuterd toen hij me belde. Ik vroeg of ze dat ff zwart op wit wilde zetten en hem dan te ontmoeten weer bij Mediamarkt. Ik wist niet dat Mediamarkt ook in de kastjes en muren-business was gegaan. Medewerker 2 werd uit de kast gehaald. ‘Nee mevrouw terugnemen kan niet en de Mediamarktverzekering opzeggen kan ook niet, daar moet u voor bellen.’ Terwijl ik op mijn strepen bleef staan, de woorden van medewerker 1 herhaalde en hij het toch achter maar ff uit ging zoeken, belde ik de verzekering. ‘Opzeggen kan niet telefonisch, u moet een mailtje sturen.’

 

 

Ook mailen lukte nog voordat hij terug was en wilde ons wederom afschepen met hetzelfde verhaal. Toen we er weer geen genoegen mee namen en ik met herroepingsrechten ging smijten mochten we ff mee de winkel in om bij de telecomafdeling het verder af te handelen. Medewerker 3 stond ook in standje afschepen, medewerker 4 werd er bij gehaald. Gooide er online Mediamarkt-voorwaarden in, datadragers nemen we niet terug. Medewerker 5 kwam aan, had met de manager gesproken en was echt onbespreekbaar. Doe ons die manager ook maar dan, herroepingsrechten nooit van gehoord. Hij belde de manager en telefonisch was er misschien toch ineens wat mogelijk. Chirurgisch werd de telefoon geïnspecteerd ‘Ja alles zit er nog op en in.’ ging de hoorn in, de reactie leverde enthousiast geknik op (dat ziet je manager niet). Hij hing op, nou vooruit dan, maar er wordt wel waardevermindering in rekening gebracht.

 

 

Waardevermindering? Alsof we een gloednieuwe auto de garage uit hadden gereden. Dit was een ongebruikte telefoon. Hij schatte dat het 30/40 euro zou worden. Dus 10 kan ook? probeerde ik nog, maar het bleek uiteindelijk zelfs nog hoger, 7% van de aankoopwaarde. A. ging akkoord en omdat het me niet lekker zat probeerde ik er bij medewerker 2 (daar waren we weer aangeland na ruim een uur) nog wat uit te slepen. Nieuwe tv? Nee? Kadobon? Nee? Glaasje water? "De bekers zijn op" verontschuldigde medewerker 1 zich, anders, had dat bij Godsgratie gelukt, een beetje water. Ze zijn de waardevermindering rijker, maar een paar klanten armer.

 

 

Een grap omvat 4 componenten: de oplossing van ongerijmdheid, de waardevermindering, een gemiddelde moeilijkheidsgraad en de mogelijkheden tot associaties (Bergsma, 1994, 17). Dat krijg je als je mop en waardevermindering googled.

 

 

In de avond was ik met mijn vriendin aan het bellen. Ze stond op het punt om naar buiten te gaan tegen het eind van het gesprek om te kijken of ze het zou kunnen zien, de lancering. Ik was ff uitgetuned en wist werkelijk niet waar ze het over had. Na het verhaal te hebben gehoord, rukte ik mijn zoon achter de gamepc vandaan en stormden we samen het balkon op. Daar! Of is dat toch een vliegtuig? Hij werd gebeld en liep de kamer weer in. ‘Mam, het is uitgesteld, hoor ik net.’

 

 

Ken je die mop van die twee astronauten die gelanceerd werden?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0