Blèh dag

Vandaag had ik een blèh-dag. Het boek Chowa kon me niet boeien en toen ze begon over het bijhouden van een huishoudboekje en het dragen van kimono’s ben ik helemaal afgehaakt. Blèh. Ik moest mezelf echt omlaag takelen om de hond uit te laten in de tuin en zelfs de koffie maakte de morgen niet goed. Na de middagdate ging ik ff in de hangmat liggen, maar de zon stond er nog volop op en dat was ook weer onaangenaam. Blèh.

 

 

Ik keek rond in mijn huis en dat riep, dat het weer opgeruimd en schoongemaakt wilde worden. Blèh. Ik opperde bij mijn puber of hij geen zin had om vandaag lekker te helpen met opruimen en schoonmaken. Hij keek me aan alsof ik Chinees praatte. En met een ‘mam, ik-breng-mijn-borden-al-naar-de-keuken-en-verzamel-mijn-vuile-wasgoed-nu-in-het-basketbalnet-dus-je-moet-niet-overdrijven’-look ging hij verder gamen. Blèh.

 

 

Het ‘kom-op!’-stemmetje werd steeds luider en uiteindelijk hijste ik mezelf maar in de benen. Ik deed een muziekje op, maar mijn box begon meteen te brommen. Blèh. Bijna won het ‘blijf-lekker-chillen-het-is-niet-jouw-dag’-stemmetje, maar mijn zoons kledingkast was aardig uitgedund en ik moest me een weg banen door het wasgoed als ik mijn tanden moest poetsen. In ieder geval één wasje dan.

 

 

Mijn zoon ging even naar buiten, de hooikoortspillen van de Kruidvat leken te werken en hij wilde het buiten even testen. Boefie ging mee, dan kon James ook wel ff aan. Ik ruimde de grond op, zette de robotstofzuiger aan en deed de 2e was in de wasmachine. Dan ook maar even de vaatwasser in- en uitruimen. Nou ja, als ik toch bezig ben, alles maar ff soppie. James in kamer 2. Stofzuiger voor de gang en slaapkamer, James kan niet echt de kledingkast ontwijken en de zooi in de gang. Na was 3 en het dweilen was ik dan echt klaar, maar moest ik ook nog ff boodschappen doen. Blèh.

 

 

Ik besloot mijn 9-gerecht te maken en nam dit keer wok noodles mee, wel vegan, maar schoot uit met de pindakaas. Blèh. Toen ik mijn bord in de keuken zette zag ik dat ik de garnalenkroepoek had meegenomen in plaats van de groentekroepoek. 3 keer scheepsrecht? Het etensbakje van Boefie was leeg, dus moest weer naar de supermarkt, blèh.

 

 

Ik slofte op mijn slippers naar de Albert Heijn, laadde mijn winkelwagen in met hondenvoer, hondensnoepjes en nam nog wat cakejes mee voor T en een citroen. De gewone kassa was druk, dus ik ging naar de zelfscan. Kut, citroen heeft natuurlijk geen streepjescode. Blèh. Ik wilde hem bij de sigarettendesk afgeven, toen de kassière aangaf, dat ook die gewoon afgerekend kon worden bij de zelfscan. Behendig drukte zij op verschillende knopjes en daar verscheen de citroen in beeld. Nog maar een keer pinnen dan en terug naar huis sloffen. Ik borg de boodschappen op en zag dat ik mezelf ook verwend had met een Japanse puzzel. Ik pakte een potlood (moet weer ff inkomen), zette een nieuw boek op en zag langzaamaan een haan ontstaan. Ik kon tevreden naar bed.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0