Bananen

Gisteren geen blog, Boefie overweeg nog even de handschoen op te nemen, ik moest werken. Ik kreeg donderdag al een reminder, omdat het zo’n ongewone activiteit is in deze corona-tijden. Toen de reminder kwam viel het kwartje nog steeds niet. Gelukkig kreeg ik via app verschillende herinneringen, het was een echte afspraak. In de avond moest ik ff mijn hoofd leeg maken. Door de rust kwamen er weer wat oude patronen voorbij (wordt zo tijd voor paardenopstellingen), gelukkig kon mijn vriendin aan de telefoon meelopen en me er weer uit praten. Heb ik meteen de nieuwe waterwoningen in Feijenoord gezien. ‘Nou dat kennuh wij niet betalen hoor.’ hoorde ik een man zeggen tegen zijn Marokkaanse buurvrouw er tegenover.

 

 

Ik zette voor de zekerheid maar de wekker. Dat bleek niet nodig te zijn. Even overwoog ik om te gaan lopen naar de Wielewaal, ik was toch lekker vroeg op en het weer zat mee, maar ik wilde mijn hondje niet achterlaten, omdat ik niet precies wist hoe lang het zou duren en een uur lopen zou hij niet halen. Gelukkig maar, want ik was meer dan de ochtend zoet. Ik liep pas om half 2 de deur uit, de traditionele hondendate hadden we gemist, maar het was toch ook wel weer fijn om in ‘mijn’ wijkie te zijn. De ingreep in het Wielewaalhuis pakte verrassend goed uit en het begint dan ook steeds huiselijker te worden.

 

 

De avonddate redden we gelukkig wel, maar er waren niet veel honden aanwezig. Er was sinds eergisteren een nieuwe hond bijgekomen. Baasje had hem uit een ander land overgenomen, ook een keeshond, maar hij was nog niet echt goed gesocialiseerd. Ze durfde hem niet echt los te laten eerst, maar na wat aandringen durfde ze het aan en was ze nu dus weer terug. Boefie moet nog niet echt wat van haar hebben, maar ik heb ze al weer ingelicht over de hondenspeeldate, waar ik dus nu weer een beetje spijt van heb. Morgen maar zachtjes knijpen als het baasje niet kijkt.

 

 

Ik ga dit weekend weer aan de experimenteer in de keuken. Ik wil wat lekkere nieuwe vegan gerechten uitproberen. Vandaag nog ff lekker makkelijk. Ik wilde voor een soepie gaan, maar bedacht me vanmiddag dat ik een wortel-gember-kokos soep (kant-en-klaar) had staan, die op moest. Twee keer soep is dan weer iets te enthousiast. Nu heeft de Jumbo iets geweldigs, gerechten die tegen of op de datum van vandaag aflopen staan bij de ingang en kun je voor € 0,50 aanschaffen. Ik heb een lekkere smoothie meegenomen en wat ovengroenten. Mijn zoon wil ook n smoothie, ik laad de aardbeien in en pak de smoothie. Een man kijkt me verlekkerd aan en vraagt suggestief: ’Dus jij houdt van bananen?’ Wordt zo tijd voor versoepeling van de regels.

 

P.s. Lezen over veganisme en dan de gourmettafel klaarzetten voor je pubert en je hond een eendensnack geven. Toch een soort kortsluiting in mijn doorbloede brein.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0