Pina Colada

De actie is er uit, niet alleen uit mij, maar ook in het kopje. Ik ga namelijk elke dag de hond uitlaten en af en toe neem ik iets in huis onder handen. Niet echt actie, dus we hebben hem er maar uitgehaald. Misschien dat er de komende periode ineens heel veel nieuwe actie in de tent komt dan zie je hem vanzelf weer verschijnen (ik zou er niet op wachten).

 

 

Ik heb gisteren de teksten verplaatst naar mijn website, alles in één overzicht, dat was het excuus, maar het was weer een bezigheidsactie. Verzoekje voor alinea’s, tuurlijk ook dat is geregeld. Mijn hoofd door de teksten was niet echt leesbaar, dus alle achtergronden wit gemaakt. Dat was wel ineens heel klinisch en ik heb geen vitaal beroep, dus maar ff wat foto’s er bij gezet. Zo genereer ik ook ineens weer wat bezoekers naar de site, want ik ben ineens rechts ingehaald door een bed&wellness, die zijn toko ook het gelukshuis heeft genoemd. Nou moet ik toegeven, dat ik van hun site ook heel gelukkig word. Ze hebben nu zelfs een coronaproof homepage gemaakt “Veilig luxe overnachten in een smetvrij, contactloze locatie. Met heerlijke wellness faciliteiten, een liefdesspel en Kingzise bed waar je zorgen en stress in mum van tijd verdwijnen.” Nu vraag ik me wel af hoe je contactloos het liefdesspel speelt in een kingsize bed, maar dat ter zijde.

 

 

Vorige week was ik in de Kruidvat, mijn ijdele puber moet er zelf in quarantaine goed bijzitten, je weet nooit wie er inbelt. Gisteren was een docent die toegevoegd wilde worden bij houseparty. Hij vloog op, stormde naar de badkamer om zijn haar onder de kraan te houden, want het zit niet echt synchroon in de krul. Bleek ze alleen maar een verzoekje te willen sturen in plaats van echt inbellen. Hij kon nu wel gestyled verder zijn thuiswerk doen.

 

 

Maar goed terug naar de Kruidvat. Het was nog in de pre-maatregelfase, dus misschien was het al wel 2 weken geleden. Mensen bleven al wel wat verder uit elkaar staan, waardoor de rij al 2x zo lang leek. En ik schaam me altijd dat ik tijd en ruimte in neem, dus ik probeer dan al vast tijd te winnen door bv al mijn pas uit mijn telefoon te pakken, zodat ik snel kan betalen, maar 9 van de 10 keer valt dan de pas, of heb ik onhandiger mijn telefoon vast, waardoor het weer pakken van de spullen eigenlijk twee keer zo lang duurt. Ik heb dan ook standaard zijn ‘sorry’-grijns op mijn gezicht die ik dan de mensen achter me toewerp. Ik wil dan ook de tijd bevriezen om de snelheid in mijn hoofd daadwerkelijk te halen in plaats van onhandig met mijn tas in de weer te zijn, maar ook dat gaat niet. En als ik dan eindelijk mag betalen terwijl ik nog wat mijn tas in probeer te gooien komt er een vraag. Ik vind, dat, net als de zegeltjes, de vragen in deze tijd ook verboden moeten worden. Behalve de ‘moet u uw telefoon niet meenemen, mevrouw?’-vraag. Ik had blijkbaar iets van actie-artikelen in mijn mandje gegooid en nu kreeg ik er een gratis Robijn wasmiddel bij. Die stonden natuurlijk verder weg op een schap en ook was er keus. Ik pakte snel de bovenste, bedankte, wilde nog één keer ‘Sorry’- grijnzen, maar er hing een ‘u moet dood, of in ieder geval de winkel uit’-energie. Ik liep naar huis en mannen waren de reclameborden aan het vernieuwen. Hongerig voor contact groette ik de mannen en zei: ’Zo zo, nieuwe borden, het wordt nog wat.’ Waarop de teddybeer droog antwoordde: ‘Het is al wat.’

 

 

En nu komt de vegetarische hamvraag? Waarom haal je een verhaal aan van 2 weken geleden in je dagblog van 6 april? Nou, omdat ik het wasmiddel heb gebruikt: Robijn Kokos sensatie. Bij het opendraaien van de dop werd ik teruggeworpen in de tijd en rook ik pina colada. Hmm, wil ik dat mijn was hier naar gaat ruiken? Ik vulde een wasdopje en draaide een wasje, nee 2 wassen. Bij het uithangen was het geen pina colada-lucht die er hing, ook kreeg ik er geen kokos sensatie van, maar ik kon het niet echt thuisbrengen. Echt prettig was het niet, bijna zure roomachtig, maar ik rook het vast verkeerd. Ik negeerde mijn reukvermogen, vouwde de was op en hing de ochtendjas weer aan de deur. Bij het afdrogen na het douchen werd de handdoek natter en de geur weer sterker. ‘Mam, waarom ruikt de ochtendjas naar kots?’ was de druppel. Vandaag maar weer opnieuw wassen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0