Corona Anonymous

Ik had mijn eerste stukje getikt en meteen dacht ik: ‘Oh maar de dokter had ook nog gebeld.’ Nou ja de assistente dan, niet om me te feliciteren, maar om mijn b-12 injectie af te zeggen. Mijn achterwerk komt toch dichter dan 1,5 meter (geruststellend) en niet-medisch noodzakelijk. En na de persconferentie belde de leuke fysio-meneer met een vergelijkbare boodschap. Stiekem hoopte ik nog op huisbezoek, maar helaas, uw frozen shoulder moet even wachten. ‘Ja, maar, ja, maar, ja maar, ik had een medische verklaring, telt die niet?’ wordt dus alleen los gaan met mijn bejaardenrolletje de komende dagen om mijn schouder in beweging te houden.

 

Effe over de persconferentie, het woord ‘asociaal’ is meerdere keren gevallen, maar gelukkig relativeerde een tafelmannetje dat achteraf bij DWDD. Mensen zijn (vaak) niet bewust asociaal, maar denken ik ga ff lekker naar het strand om er dan achter te komen dat er nog duizenden anderen ook die gedachten hadden. Ook is de dreiging niet overal voelbaar en wordt het dan een ver-van-je-bed-show, dat was op sommige plekken ook zichtbaar toen de oorlog uitbrak. Bewustwording is dus wat we moeten doen en intensiveren in plaats van in hokjes plaatsen om mensen (met anderhalve meter afstand) mee te krijgen. So far persconferentie.

 

T ging nog ff voor de laatste keer de hond uitlaten, maar daarna naar bed gaan ging niet, want Boefie deed zijn naam weer eer aan en had weer een streek uitgehaald. Mijn zoon was achter hem aan het gaan en hij vluchtte onder de brommer van oma en kwam dus boven met een enorme brandstoflucht en een vlek achter zijn oor, dat werd dus douchen. Eén van zijn favoriete onderdelen, NOT. Ik heb nog geprobeerd om alleen het vervuilde deel schoon te maken, maar dat was niet echt gelukt. De hond werd optisch gehalveerd en eindigde als een natte spons op mijn bed, ik hoopte voeteind, maar dat gebeurde pas na een paar lekkere knuffels.Vandaag kreeg ik een bericht dat het virus zich via benzinepompen snel verspreid, hmmm, zou er een kosmische boodschap zitten in benzine…..

 

Zijn jullie trouwens ook zo alleJezus statisch? Leuk, dat handen wassen, maar krijg nu om de paar minuten een bevestiging dat ik nog leef als ik iets aanraak. Keek vandaag eens rond en besefte me, dat mijn huis eindelijk klaar is om onverwachts visite (of Robert ten Brink) te ontvangen, mag het niet, nou ja, max 3 personen dan, zal ik alvast een handdoekje neerleggen om een plek te reserveren of toch maar even wachten? Is trouwens ook een goede corona-test als je mijn woonkamer niet haalt, ik woon 3 hoog zonder lift, dus als je tot de 2e verdieping komt, kun je rechtsomkeert maken en alvast ter preventie in zelfquarantaine gaan.

 

Ik heb vandaag gezocht naar een goede app of site voor videobellen, daar zijn er velen van, maar overal moet je je of aanmelden en veel gegevens achterlaten of betalen. Ook kun je niet echt virtueel in een kring zitten. Ik loop namelijk met het idee om een ‘Corona Anonymous’-groep te starten. Een plek om online te meeten en dan om-en-om je ervaringen te delen. ‘Ik ben Anna-Maria.’ ’Hallo, Anna-Maria’ (in koor) ‘Ik krijg mijn zoon niet aan de thuisstudie, naar school gaan was al een drama, maar nu is het elke dag een gevecht….’ Instemmende gezichten, goedbedoelde adviezen en dan daarna gewoon weer over tot de orde van de dag, dat idee. Gedeelde smart-tories. Ik werk t nog ff uit verder, schijn dat ik morgen nog een gaatje heb.

 

Ik heb vandaag een must-seetje gedaan ‘Life of Pi’, ik moet zeggen, dat het ff duurde voordat ik er in zat, maar uiteindelijk kon ik em wel waarderen. Oma had vandaag een dagje vrij, we gingen naar de Mac, nou ja McDrive en ook daar was ik niet de enige er waren nog 16 auto’s voor me, maar het is gelukt. Snel naar huis gereden om daar achter te komen dat de sticker niet op de veggie doos zat. Twijfel dus of het nu echt of nepkip was. Ik heb het gegokt. Mocht het toch plofkip zijn geweest, dan is dat beest niet voor niets doorgefokt, mishandeld en vermalen. Snik. Ik ga mijn hondje ff extra knuffelen en aandacht geven om te compenseren. Wist je dat je nog steeds op hem kan stemmen? www.mooistehond.nl/boefie-rotterdam.

 

P.s. de oplettende lezer heeft gezien dat ik in de samenvatting het kopje 'opgeruimd' in 'actie' heb veranderd, zodat het toch lijkt of ik iets gedaan heb die dag.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0