Pay it forward- geef het door

Vorig jaar begon het met een idee, een idee om de wereld een beetje mooier te maken. Gebaseerd op de film ‘Pay it forward’ wilden we deelnemers inspireren om iets voor iemand anders te doen. Het eerste project van het Gelukshuis was geboren. De gebiedscommissie Feijenoord honoreerde een deel van het plan, Rabobank Rotterdam deed ook mee. Hoe monitor je de uitkomsten was een vraag, die beantwoord kon worden dankzij de Hogeschool Rotterdam. Zij sloten aan met de minor Begeleidingskunde en hadden coaches paraat om met de deelnemers aan de slag te gaan. RVC de Hef werd benaderd en in november 2015 was alles rond. In december was de eerste bijeenkomst en zijn 25 deelnemers gekoppeld aan 25 coaches. De groep deelnemers bestond uit leerlingen van de Hef, buurtmoeders van stichting Vrouwenthemahuis, jongeren van Jeugdwerk Nederland en losse aanmeldingen uit mijn netwerk. In de kerstvakantie zijn er diverse acties geweest, van heel klein ‘koken voor mijn oma’ tot grotere acties ‘anoniem boodschappentassen bezorgen’, ‘buren opvangen na een sterfgeval’ ed. Afgelopen donderdag zijn er moodboards gemaakt van de diverse acties en vanmiddag presenteren ze dit aan elkaar. Mijn rol vanmiddag? Van een afstandje toekijken hoe de leerlingen de middag hebben geregeld en gaan presenteren, langs de tafels lopen en ontdekken wie wat heeft gedaan, maar vooral met een dikke glimlach van trots genieten van de energie. Rabobank Rotterdam en Gebiedscie Feijenoord bedankt voor deze mogelijkheid #zinin #dankbaar

Reactie schrijven

Commentaren: 0